X

Antalya Doğalgaz Firmaları'na Genel Bakış

Antalya Doğalgaz Firmaları'na Genel Bakış

Antalya Doğalgaz Firmaları

    Antalya bölgesinde 11/03/2023 tarihi itibari ile 58 enerya yetkili firma varken, 220 civarında yetkisiz firma ve usta doğalgaz işlerini yapmaktadır. Bu demek oluyor ki hiçbir araştırma yapmadan, doğalgaz tesisatı yaptırmak istediğinizde %73.6 ihtimalle hiçbir yetkisi yeterliliği sorumluluğu olmayan birine iş yaptıracaksınız.

    Bu durum doğalgaz sektörü gibi yüksek risk içeren sektörlerde eninde sonunda insan hayatı ile sonuçlanacak, en iyi ihtimal ile maddi kayıplara sebebiyet verecek durumlar oluşacak. 

    Peki doğalgaz tesisat yapılması için görüşme yaptığınız firmanın Enerya yetkili doğalgaz firması , veya yetkisiz firmamı olduğunu nereden anlayacaksınız?

Firma yetkilisinden firmasının ismini öğrenin.  https://portal.enerya.com.tr/SertifikaliFirmalar/index.xhtml?city=07 adresine girerek firmanın yetkili mi, yetkisiz mi öğrenebilirsiniz. Firma yetkilisi size biz herhangi bir firmanın yetkisini kullanıyoruz diyebilir. Tabi mutlaka bir Enerya yetkili firmaya projesini çizdirmek zorunda ve mühendislik hizmeti almak zorunda. Mühendislik hizmeti yapılan tesisatın sadece projelendirme kısmında olduğu için hiçbir sorumluluğu olmayacaktır. Yapılan tesisatta kullanılan malzeme kalitesi, kullanılan malzemenin enerya firmasının kabul edip etmemesi, işçilik kalitesi gibi konularda muhatap bulunması yasal olarak imkansızdır.

    Sonuç olarak Antalya doğalgaz yetkili firmaları ile yetkisiz firmalar arasında mutlaka bir fiyat farkı olacaktır. Yetkisiz firmalar ,işyerleri olamadığı, yetkili bir doğalgaz kaynak ustası, yetkili bir iç tesisat ustası , yetkili bir makine mühendisi çalıştırmak zorunda olmaması , işyerleri olamadığı için sgk ve maliye gibi hiçbir yükümlülüklerinin olmaması sebebi ile bir miktar fiyat farkı gayet normaldir. 

    20/02/2023 Tarihinde meydana gelen deprem bize gösterdi ki yanlış kullanılan malzeme ,yanlış yapılan uygulamaların sonucu bir felaket oalbiliyor....

Yorumlar